A Világ Csodái – A Troll nyelve Norvégiában

Norvégiáról mindenkinek a vikingek és a hideg jut eszébe elsőnek, pedig rengeteg természeti szépség található ott, köszönhetően a gleccserek kitartó munkájának. Az egyik legkülönlegesebb, a „Troll nyelve” mely szinte vízszintesen nyűlik ki a meredek sziklafalból.

A Trolltunga egy sziklanyelv, amely 700 méter magasan nyúlik a Ringedalsvatnet tó fölé Norvégiában. A magyarul a troll nyelvét jelentő képződmény Bergenből egy 190 kilométeres autóúttal közelíthető meg, és Odda településtől körülbelül 17 kilométerre található. Június közepétől szeptember közepéig látogatható.

A szintemelkedés körülbelül 900 méter, tehát csak jó erőben lévő és felelősségteljes embereknek javasolt az út, mivel már történtek balesetek is. Korábban egy siklóval fel lehetett menni a hegy tetejére, de ezt már nem használhatják a kirándulók.

A hely az internetnek köszönheti a népszerűségét, 2009-tő 2014-ig 500-ról 40.000-re nőtt az évente  odalátogatók száma. Mint a képeken látható, nincsen biztonsági kerítés, csak pár vaskampó, ahová a félősebbek beköthetik magukat. Egyesek talán túlzásba is viszik a vagányságot, ami nagy kár, hiszen ha több baleset történik, a norvég hatóságok minden bizonnyal szigorítani fogják a szabályokat.

Tekintsék meg képgalériánkat! (a fotók forrása az internet)