Csodálatos világ – Óriási emberi alakok tarthatják az izlandi távvezetékeket 2017-re – a tervek szerint egy különleges projektet valósítanak meg hamarosan a szigetország hegyeiben. A Choi + Shine Architects építészeti cég még 2008-ban indította el a tervezést. Különleges megoldásokat alkalmazva egyedivé és látványossá kívánják tenni az Izlandon található elektromos vezetékeket tartó póznákat.

izlandi-oriasok4

Különböző mozgásokat illusztrálnak majd az óriások

A projekt előkészítése során több verzió is felmerült, jelenleg a negyedik változat tűnik befutónak, az engedélyek begyűjtése után nekiállhatnak a hatalmas kolosszusok felhúzásához. A kreatív építészetet képviselő tervezők a projekt fő motivációjának a következőt tartják: A póznák valami más célt is szolgáljanak, ne csak funkcionális szerepük legyen.

izlandi-oriasok1

2017-ben tervezik elkezdeni a póznák építését

A gigantikus alakok nem egyformák lesznek, különböző mozgásokat illusztrálnak majd – néhányuk például hegyet fog mászni, de mindegyikük arra a környezetre fog reagálni, amelyben felállítják majd. Elkészültük után nagy munka nem lesz velük, hiszen alacsony a fenntartási költségük: ott nyugszanak majd betontalpaikon, érdekes és különleges látványt nyújtva az arra járók számára.

izlandi-oriasok2

Ha elkészül, várhatóan rengeteg látogatót fog vonzani az egyedi kialakítás