,

Mobilvilág – Google térkép, hatalmas fejlesztés várható?

Google térkép: Hamarosan a google térkép szolgáltatása egyedülállóvá válhat. Eddig is sokan böngészték a Google térképet, ezt felhasználva tervezték meg az útvonalakat, keresték ki az úti célokat például nyaralás közben. Sajnos a navigáció csak úgy működött, ha be volt kapcsolva a mobil net, így nem mindenki tudta online használni a funkciót, hiszen a térkép rengeteg adatot igényel, ami gyorsan fogyasztotta mind a havi adatcsomag keretet, mint a készülék akkumulátorát.

google-maps_720

Ez a kényelmetlenség hamarosan megszűnik, ugyanis a Google bevezeti az offline navigációt. Mit jelent ez pontosan? Otthon, kényelmesen a gyors WiFiről letölthetjük a tervezett uticélunk részletes térképeit, amiket a telefon a saját memóriájában tárol, így amikor navigálunk, vagy keresgélünk, azt internet kapcsolat nélkül is megtehetjük, kímélve mind a havi adat keretünket, mind a készülék akkumulátorát.

google-maps2_520

Az új rendszer először Androidon fog megjelenni, a szokásos módon lehet majd telepíteni és hamarosan érkezni fog az iPhone verzió is. Hogy mi lesz a konkurens cégekkel, akik igen szép pénzekért adják el a navigációs berendezéseket és a hozzájuk tartozó térképeket, az már egy másik kérdés. A legfrisebb információk szerint Magyarország nem szerepel (még?) az offline letöltési lehetőségek között, a GMap kiírja: “Az ön által választott terület nem szerepel a letöltési lehetőségek között”. Londont már gond nélkül letöltötte.

A hivatalos Google súgó jelenleg ezt írja:

Androidos verziók esetén a teendők.
Iphone verziók esetén a teendők.