Lilába borul Tihany

, ,

Lilába borul Tihany – ezek a “szedd magad” levendulaföldek

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság minden évben június várja a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvényen az érdeklődőket, akik a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett szeretnék a szedés élményét is átélni, és saját kezűleg aratott tihanyi levendulát hazavinni.

programok, Tihany,kreativ magazin,

A résztvevők arató táskát a helyszínen tudnak vásárolni. A levendula szedése pedig kizárólag ezekkel a sorszámozott táskákkal lehetséges. Előzetes regisztráció azonban nem szükséges.

Az igény szerinti mennyiségben megvásárolt arató táska díján kívül a levendula-szedésnek nincs egyéb díja.
Parkolni a helyszínen, a levendula ültetvény előtt díjmentesen lehet. A helyszínen jelenlévő természetvédelmi őrök tájékoztatják az érkezőket a parkolási lehetőségekről, a szabad parkolóhelyekről.

programok, Tihany,kreativ magazin,

A részvétel feltételei:
1. Arató táska vásárlása, amelynek díja: 2.000 Ft/arató táska. Igény szerint több arató táska is vásárolható.
Arató táska mérete: 28 cm X 21 cm x 11 cm.
Levendulát kizárólag az előzetesen megvásárolt (sorszámos, BfNP logós) arató táskába lehet szedni, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz, stb.) használata nem megengedett.
2. A levendula szedését mindenki saját felelősségére, saját kézi eszközzel végzi (olló, metszőolló, kés). Szükség esetén a helyszínen metszőollót korlátozott számban tudnak kölcsönözni. A levendula kézi, vagy nem megfelelő eszközzel történő szedése – a cserjék védelme érdekében – tilos.
3. A levendulát az ültetvény erre kijelölt részén lehet szedni.
4. Kiskorú gyermek kizárólag felnőtt felügyelete mellett és felelősségére vehet részt a szedésben!
5. A levendula szedését követően kérik a vendégeket, hogy az arató zacskót utólagos regisztráció érdekében a standhoz vigyék vissza. Ekkor a vendég zacskónként egy, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóhelyeit tartalmazó leporellót kap, amely egyben egy fő felnőtt részére két alkalommal kedvezményes belépést biztosít a feltüntetett bemutatóhelyeinken. A kedvezmény 2015.12.31-ig vehető igénybe.

6. A helyszínen kész levendula-csokor is kapható, ára 500-Ft/csokor.
7. A helyszínen kizárólag levendula szedésére van lehetőség, tő vásárlására nem. Ültetésre alkalmas levendula tő vásárlására, valamint egyéb levendula-, és nemzeti parki termékek vásárlására (levendula szappan, olaj , csoki, szörp, lekvár, ajándéktárgyak, levendula ételeket tartalmazó szakácskönyv, bivaly-, és szürkemarha szalámi, stb.) a tihanyi Belső-tó partján található Levendula Ház Látogatóközpontban van lehetőség! A helyszínen tartózkodó természetvédelmi őröktől további információk kérhetők.
8. Előzetes regisztráció nem szükséges!
9. Információ hétköznap: 06-87-555-291

A “SZEDD MAGAD!” akción kívül a levendula szedése az új ültetvényen és az őslevendulásban is tilos.